O.T Off topic

Tänk två gånger innan hundköp!

2013-12-03 10:03 #0 av: aekitsune

Den här texten kom upp på mitt facebookflöde nyss. Tänkte det kan vara bra att sprida den här också. Tycker det kan vara på sin plats att passa på att uppmana alla till att vara väldigt noggranna innan ni köper hund. Det är inte helt ovanligt med smuggelhundar eller stulna hundar. Oavsett om man kollar på renrasiga eller blandraser.

"Tittade lite priser på fransk bulldogs hundar på blocket.. Hittade tre snarlika annonser med samma texter, olika namn, valpar och telefonnummer, 
nr var inte reggade, jo ett i Broby? Men valparna fanns i Kristianstad... Så nu till min fråga, är det någon som fått en eller flera frallor stulna? Eller om någon funderar på köpa valp från dessa ( 10.000 kr och uppåt ) kan kanske riskera att bli lurade... En varning ialf! För texterna är typ en kopia av varandra och priserna ruggiga. Säger inte att det är så med säkerhet, men ja.."

http://aekitsune.blogg.se

Anmäl
2013-12-03 19:45 #1 av: wille_wille

Det där du skrev om telefonnumret och vart det var reggat, det kan inte bara vara så att h*n bor i Broby men att det inte gick att lägga in på blocket så h*n tog närmsta ort/stad som fanns med?

Jag vet att jag brukar få göra så när jag lägger in annonser...

Hälsningar Wille, medarbetare på akvarieräkor och fjäderfä.

Anmäl
2013-12-03 20:18 #2 av: aekitsune

Jag kopierade bara det som någon hade skrivit på hundhjälpen på facebook :) En av annonserna är borta nu, men de skrev kvinnor och män, om tikar och hanar. Det var liksom inte seriöst alls, måste varit google translate eller något..

http://aekitsune.blogg.se

Anmäl
2013-12-03 20:21 #3 av: wille_wille

Okej Glad

Hälsningar Wille, medarbetare på akvarieräkor och fjäderfä.

Anmäl
2013-12-08 15:28 #4 av: Melissa V

Bra du varnar så ingen åker på en nit :) 

Där allt som har med motorer är samlat
http://bilslakt.se/Forum


Anmäl
2013-12-11 01:36 #5 av: Achatina

10000 för en Fralla hade jag reagerat på som för lite som att nån försöker dumpa de och bli av med de snabbt... Det är ju en av de dyrare raserna i inköp med så hög efterfrågan att folk glatt och medvetet köper puppymill Frallor bara för att få tag i en.


Sen brukar vi också annonsera på det sättet. Bor i en håla på landet med 1500 personer boendes i postadressen. Annonsera här är totalt värdelöst, vem kollar sådana annonser? Bättre då att annonsera i en större stad där det är många som kollar. Typ Malmö, Krisitanstad osv. 

Anmäl
2014-01-10 20:58 #6 av: Xristina

Kan inte detta vara hon som var med på Djurinspektörerna på tv4 igår?

Anmäl
2014-01-11 12:20 #7 av: aekitsune

#6 Missade! "/ Men det är mycket möjligt.

Hittade en artikel på aftonbladet för någon vecka sedan om en familj som blivit "lurad". De köpte en fralla-valp, ur baksätet på en bil i ett garage, för 5000:- De tyckte det var ett "kap"! Förbannade idioter. Hunden dog och där stod de och utgav sig för att vara offer. Hade det vart någon som försökte sälja en mobil så billigt ur bakluckan på en bil hade de förmodligen anmält det direkt, varför skulle det vara annorlunda med levande ting?! Blir så trött på oseriösa människor som tror att det är samma sak att skaffa ett djur som att skaffa en tamagotchi -.-

http://aekitsune.blogg.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.